Tekijä

Hirrenveistäjä Meri-Tuuli NevalaMeri-Tuuli Nevala

Instagram: @mtn.handicrafts

Koulutus: hirsirakentaja, puuseppä, kuva-artesaani ja filosofian maisteri.

Kiinnostuksen kohteet: hirsirakentaminen, vanhat rakennukset ja talot, puusepäntyöt ja puunveisto sekä käsityöt neuleista ristipistoihin.

Maahipuu Oy on yhden henkilön yritys, joka sai lähtönsä rakkaudestani luontoon, puurakentamiseen ja vanhoihin rakennuksiin, perinteisiin ja maisemiin.

Vanhat rakennukset, näkyvissä oleva käsityön leima ja rakennuksissa eletty elämä ovat houkutelleet minua pitkään. En oikein edes tiedä, mistä tuo kiinnostus vanhaa kohtaan on lähtenyt. Onko sen juuret lapsuuteni mummolan pirtinpöydässä vai muutoin vanhojen rakennusten puute lapsuuteni maisemissa sodan jälkeen uudisrakennetulla Rovaniemellä.

Monen mutkan kautta tuo kiinnostus johti kuitenkin siihen, että päädyin yrittäjäksi. Ennen käsityöläisyrittäjäksi uskaltautumistani kouluttauduin maisteriksi internet- ja informaatiotutkimuksen alalta ja työskentelin it-, viestintä- ja markkinointitehtävissä. Lopulta kuitenkin käsityöläisyys vei voiton ja kouluttauduin puusepäksi ja hirsirakentajaksi.

Yrittäjänä tavoitteeni on yhdistää osaamiseni kuvalliselta alalta, puusepäntöistä, hirsirakentamisesta sekä perinteisistä rakennustavoista ja materiaaleista tarjoten asiakkailleni kauniita, kestäviä ja huolella valmistettuja tai kunnostettuja rakennuskohteita.

Mikäli kaipaat luotettavaa tekijää rakennuksesi puu- tai hirsiosien kunnostamiseen, uuden hirsirakennuksen veistämiseen tai puuosien pintakäsittelyihin, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Meri-Tuuli Nevala, yrittäjä

044 9805658
meri-tuuli@maahipuu.fi